Tuschinski

Vluchteling met Status...

Een speciale actie voor de mensen die het schilderfeest van Wolkentheater supporten: voor € 25,00 geef ik een uitgebreide rondleiding (2 uur) door het magische gebouw van Abraham Tuschinski. Jarenlang was ik aan het Tuschinski Theater verbonden. Gebaseerd op alle research die we in jaren hadden gedaan over de man Tuschinski en zijn filmtheater, vertelde ik het verhaal en liet de rijk versierde zalen, gangen en hallen zien. Om de Wolkentheater actie een extra impuls te geven, heb ik besloten om nog een paar keer deze rondleiding te geven. 

Abraham Tuschinski kwam in 1904 naar Nederland. Hij was op doorreis naar Amerika, vanuit zijn geboorteland Polen op de vlucht voor het antisemitisme, en 'bleef steken' in Nederland. Hij begon als kleermaker en wist uiteindelijk een succesvol bioscoopimperium op te bouwen, met als kroon op het werk zijn filmpaleis in Amsterdam.

De rondleidingen vinden plaats in het najaar, vermoedelijk op zondagochtend. De data prikken we -aan de hand van de animo- in overleg met Pathe en de belangstellenden. 

Steun het Wolkentheater schilderfeest (https://www.voordekunst.nl/projecten/7406-wolkentheater-is-jarig) en klik op de tegenprestatie: rondleiding in Tuschinski.

Er is momenteel geen inhoud met deze term geclassificeerd.

Abonneren op RSS - Tuschinski