Leren met kunstkracht

Sinds een aantal jaren ben ik zij-ingestroomd in het onderwijs. Ik heb altijd al erg veel plezier gehad in het werken met kinderen en had na mijn kunstacademie een vervolg gedaan als Beroepskunstenaar in de Klas (BIK). Nu ben ik dus ook officieel opgeleid tot meester. Toch kon ik als leerkracht niet helemaal mijn ei kwijt. Ik vond het lastig om binnen het stramien van de lesmethodes en de systematische opbouw van het basisonderwijs, mijn eigen draai aan de lessen te geven. 

Op de school waar ik nu lesgeef, KCLeeuwesteyn (Utrecht Leidscherijn) heb ik een rol gekregen waarin ik al mijn creativiteit kan gebruiken om de kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling. Als leerpleincoach bied ik kinderen die iets extra's nodig hebben (van spelling, rekenen, tot sociaal emotioneel leren) de lesstof buiten de klas op een andere manier aan.
Daarnaast help ik de school met het verbeelden van de visie t.o.v. het sociaal emotionele leren (SEL, zie afbeelding) en doe ik beeldende projecten die passen in de thema's die voorbijkomen. 

Deze laatste projecten breng ik ook op andere scholen. Samen met mijn partner Miriam van Leeuwen, die als drama docent lesgeeft aan de Marnix Academie (Pabo) in Utrecht, hebben wij Stichting Colourwoods opgericht met als doelstelling de creatieve mindset van leerkrachten in het basisonderwijs te stimuleren. 

Ga voor meer informatie naar:
www.colourwoods.nl
of bel 06-29536245
www.kcleeuwesteyn.nl

Abonneren op RSS - Leren met kunstkracht